• Ana Sayfa
  • Aesthetic Procedures
  • Kimyasal Peeling-en

Kimyasal Peeling-en

KİMYASAL PEELİNG NEDİR?

Kimyasal peeling, güneş, sigara, stres, mimiklerin sık kullanılması vb. nedenlerle oluşan kırışıklıkların tedavisinde, ayrıca akne, leke, yara izi gibi izleri tedavi etmek amacıyla uygulanan bir yöntemdir. 

Temel prensibi;  cildin meyve asitleriyle (AHA)  soyulması ve yerine yeni taze cilt hücrelerinin çıkmasına zemin hazırlayarak cildi gençleştirmektir.

Çeşitli konsantrasyonlarda meyve asidi karışımları kullanılarak uygulanan soyma işlemleri, cildin mat ve solgun üst katmanın giderilmesiyle, alttan taze ve pürüzsüz derinin gelişmesi sağlanır. Kollajen ve elastin gibi lif yapılarının yapımını uyarıp, deri elastikiyetini ve dolaşımı  arttırır. 

UYGULAMA ALANLARI NELERDİR?

Hafif ve orta düzeydeki kırışıklıklar, leke, çatlaklar ve yara izleri, akne (sivilce) ve buna bağlı izlerin azaltılmasında kullanılmaktadır.

KAÇ SEANS UYGULAMA YAPILMASI GEREKLİDİR?

Kimyasal peeling seans aralığı uygulanan ürünlere ve onların özellikleri ile cildin yapısına bağlı olarak değişir. 

Glikolik asit ile yapılan peelinglerde seans aralığı genellikle 1 yada 2 haftadır. Uygulanacak seans sayısı ise ; ortalama 6- 8 seans olmaktadır. 

Bu seanslardan sonra özellikle akne oluşumunu engellemek ve yaşlılık çizgilerinin azaltılmasında cildin kazanmış olduğu formu koruması için belli aralarla peelingin tekrarı gerekebilir. 

Uygulamanın süresi yaklaşık 10 dakikadır. 

AHA’LAR HANGİ MEYVE ASİTLERİNDEN OLUŞMAKTADIR?

Meyve asitlerinin en çok bilinenleri; şeker kamışından yapılmış  olanlara   glikolik asit, sütten yapılmış olanlara  laktik asit,  turunçgillerden yapılmış olanlara  sitrik asit, üzümden yapılmış olanlara  tartarik asit ve söğütten yapılmış olanlara salisilik asit denir . Glikolik asit, salisilik asit, sitrik asit ve son zamanlarda da laktik asit düşük oranlarda kozmetiklerde kullanılabilmektedir.

UYGULAMA ÖNCESİ VE SONRASI NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

Peeling uygulamalarından önce, özellikle hassas ciltlerin soyma işlemine hazırlanması için bir ön bakıma ihtiyacı vardır. 

Soyma işleminin yapılacağı ciltte kapanmamış yaraların , uçukların ya da benzer hasarların olmaması gerekir. Bu durumlarda iyileşme sağlandıktan sonraya ertelenmelidir. 

İşlem öncesi uygulama alanı güneşe maruz bırakılmamalıdır.

İşlem öncesi ve sonrasında solaryuma girilmemelidir.

Cildin soyulma işlemi ardından çok iyi korunması gerekir. Kış mevsimi bile olsa peeling sonrası hassaslaşan cilt, güneş koruyucu ürünlerle korunma altına alınmalıdır. 

Esmer tenlerde soyma işleminin; yeni  lekelere yol açma olasılığı olduğu unutulmamalı,  peeling uygulamasından sonra güneşe asla çıkılmamalı ve güneşten koruyucu  bir ürün kullanılmalıdır.

Yüzü yıkanırken  ve silerken tahriş edici sert hareketler yapılmamalıdır.

Uygulama sırasında ve sonrasında geçici olarak hafif yanma hissedilebilir ancak normal günlük aktivitenize devam edebilirsiniz.

-en

Contact US